Over mij

Mijn jeugd heb ik ervaren als prettig, buiten het feit dat ik altijd de kleinste was. Dit heeft me wel weerbaar gemaakt en ook invloed gehad op de thema’s en overlevingsmechanismen die ik heb ontwikkeld vanuit mijn jeugd. De thema’s zijn met name het niet goed genoeg zijn en me niet gezien/gehoord voelen, wat zich heeft geuit in overlevingsmechanismen als presteren, de lat hoog leggen, de beste willen zijn. Ik had (waarschijnlijk mede beïnvloed door mijn omgeving) een hoge materiële ambitie. Na het atheneum gekozen voor economie studeren, met als doel om in de fusies en overnames terecht te komen (terwijl er achteraf bezien toen al latent een behoefte richting psychologie aanwezig was). Na geswitched te zijn naar een studie International Management, mijn werkende loopbaan gestart als consultant in de IT. In deze rol ben ik actief geweest in de zakelijke dienstverlening zowel voor top-100 bedrijven als in het MKB ( bancaire wereld, nutssector, verzekeringswereld, groothandel, retail).
Ik belandde in een rol als scrummaster, een facilitator die teams ondersteunt in hun groei en samenwerking vanuit een dienende houding i.p.v. een leidinggevende of sturende houding. In deze rol kwam al snel het besef dat de grootste winst niet te behalen is door verdere aanscherping van procedures en processen. Nee, de mens en haar gedrag, daarin zit de meeste ruimte voor verdere ontwikkeling en groei. Zodoende ben ik me gaan bekwamen in 2 richtingen:
– Persoonlijke begeleiding als Master Coach (NOBCO gecertificeerd)
– Team en organisatie begeleiding als Agile Coach (Scrum.org gecertificeerd)
Om dit me eigen te maken, ben ik eerst een (naar wat later blijkt onstuimige) reis gestart om een betere versie van mezelf te ‘ont-dekken’. Door hier aan te beginnen sta ik nu veel meer met mezelf in contact en leer ik elke dag weer. En dat zal niet meer stoppen.
Tegenwoordig haal ik veel plezier uit het werken met alles wat met het menselijk gedrag te maken heeft. Ik help graag mensen eenzelfde start te maken of te begeleiden naar een ‘groei-mindset’*.
Ik ben pragmatisch, ondernemend en gericht op het denken vanuit cliëntperspectief, streef een hoog kwaliteitsniveau na en ben mens gericht, waarbij ik de verbinding (de klik) een essentiële voorwaarde vind voor een goede werkrelatie en om gezamenlijk succesvol te kunnen zijn. Wat ik heel leuk vind is anderen aanzetten tot bewegen en stretchen om zo te groeien en ontwikkelen. Ze zelf laten kijken naar de impact van hun eigen gedrag op anderen en door op die manier te kijken anderen beter leren begrijpen en zo effectiever met elkaar om te gaan of samenwerken. Daarnaast nodig ik je graag uit om “het eens op een andere manier te proberen” en te experimenteren, want: “Als  je blijft doen wat je altijd al deed, dan blijf je krijgen wat je altijd al kreeg”.   

Als coach help ik je bewust te laten worden van hoe je jezelf en je omgeving ervaart. Dat is de basis. Van daaruit kun je anders naar dingen gaan kijken en jezelf verder ontwikkelen. In de opvoeding van mijn kinderen loop ik naast of net achter ze. Datzelfde principe probeer ik ook in mijn coaching te hanteren. (Al heeft dat niets met opvoeden te maken!)

*Mensen met een vaste mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je bent met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteiten geboren en daarmee zal je het de rest van je leven moeten doen. Mensen met een groeimindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Je talenten zijn slechts het startpunt; je kunt steeds blijven groeien door hard te werken en ervaring op te doen.

Verified by MonsterInsights